Muziekles op school met Leerorkest Drechtsteden

Praktijkonderwijs Dordrecht

Muziekles op school met Leerorkest Drechtsteden

Door de open deur van de gymzaal waaieren muziekklanken uit over het schoolplein aan de Anna van Saksenstraat. Leerlingen van de Hans Petrischool houden nog een korte generale repetitie.

De bankjes in de gymzaal zijn nu nog leeg, maar worden over een half uur bezet door onder andere familie van de jonge musici die voor ‘het echie’ een einduitvoering geven. Ze zullen drie muziekstukken ten gehore brengen, en dat terwijl ze nog maar een paar maanden les hebben. Dus ja, ze zijn best wel een beetje zenuwachtig.

Op maat
De Hans Petrischool heeft muziek opgenomen in het lespakket. Arnoud Offerhaus is bestuurslid van Stichting Leerorkest Drechtsteden. “Elders in Nederland spelen ook Leerorkesten, maar zoals we het in Dordrecht doen, is toch wel uniek, want voor deze praktijkschool is het lesprogramma op maat ontwikkeld”, vertelt hij. Familie, vrienden, schooldocenten en de bestuursleden van de stichting vormen het publiek bij de mini-uitvoering van de Hans Petrischool. Dirigent Govert van der Kolm prijst de leerlingen dat zij al zo goed kunnen samenspelen. “Het is heel knap dat ze dit nu al hebben bereikt”, vertelt hij het publiek. “Zeker als je weet dat ze nog maar een stuk of tien lessen hebben gehad.”

Dit artikel verscheen op 8 februari 2023 op www.dordtcentraal.nl