Leerlingen schitteren tijdens concert met leerorkest

Praktijkonderwijs Dordrecht

Leerlingen schitteren tijdens concert met leerorkest

Afgelopen week hadden leerlingen uit leerjaar 1 en 2 met hun leerorkest de einduitvoering voor publiek. Familie, vrienden, schooldocenten en bestuursleden van de stichting zagen en hoorden wat de leerlingen het afgelopen jaar hebben geleerd. Het concert met totaal 8 leerorkesten vond plaats in de gymzaal van de Hans Petri School en was een groot succes. De leerlingen lieten liedjes horen van bekende films of games zoals James Bond, Mission Impossible, We will rock you en Way back then van Squid game. Het publiek was onder de indruk van het talent en de inzet van de leerlingen.

Het leerorkest is een samenwerking tussen de Hans Petri School en Stichting Leerorkest Drechtsteden, met als doel om muziekonderwijs toegankelijk te maken voor alle leerlingen. Door muziek op te nemen in het lesprogramma krijgen de leerlingen de kans om hun muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

De directeur van de Hans Petri School, Jacco van Wijhe benadrukt het belang van muziekonderwijs voor de leerlingen: “We bieden onze leerlingen onderwijs op maat en zijn heel blij dat Stichting Leerorkest Drechtsteden speciaal voor onze leerlingen een lesprogramma op maat heeft ontwikkeld. Muziek stimuleert niet alleen de creativiteit en expressie van de leerlingen, maar draagt ook bij aan hun sociale en emotionele ontwikkeling. We zijn dan ook trots op de prestaties van onze leerlingen en het succes van het leerorkest.”

“Ik vond het superleuk om samen met mijn klasgenoten muziek te maken. Ik heb gekozen voor de klarinet. Dat vond ik gewoon het leukste instrument. Ik vond het niet heel moeilijk om te leren. Ik heb nu thuis ook een klarinet en oefen dan verder met hulp van filmpjes op YouTube. Vooral het liedje van The Pink Panter vind ik heel gaaf. Dat oefen ik samen met de docent”, aldus Angela een van de leerlingen van de Hans Petri School.

Ook Stichting Leerorkest Drechtsteden is enthousiast over de resultaten van het leerorkest op de Hans Petri School. Margreet Burgraaf, docent Stichting Leerorkest Drechtsteden zei: “Het is geweldig om te zien hoe enthousiast en gedreven de leerlingen zijn. Het leerorkest biedt hen de mogelijkheid om samen te werken, discipline te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen. Muziek verbindt en geeft de leerlingen een waardevolle ervaring die ze de rest van hun leven zullen koesteren.”